7 τρόποι για να κάνεις την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει

7 τρόποι για να κάνεις την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει

20/03/2019
Scroll down icon
7 τρόποι για να κάνεις την επιχείρησή σου να ξεχωρίσει

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι σερφάρουν στο web για να βρουν πράγματα που χρειάζονται, με προτίμηση στις τοπικές επιχειρήσεις. Έτσι είτε είσαι ιδιοκτήτης ενός μικρού καφέ ή μίας μπουτίκ ακριβών ρούχων, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να επικεντρωθείς στην online προώθηση της επιχείρησής σου και να συμβουλευτείς την έμπειρη ομάδα της Entropia.

Εύλογο να αναρωτιέσαι, από που ξεκινάω; Είναι άπειρα τα tips που προσφέρονται online, ωστόσο ταιριάζουν περισσότερο σε στρατηγικές προώθησης μεγάλων επιχειρήσεων και όχι μικρομεσαίων, με σαφώς χαμηλότερο προϋπολογισμό. Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν, δες 7 εύκολους τρόπους για να δώσεις αυτό το “κάτι” στην ιστοσελίδα σου.

Φρόντισε οι πληροφορίες σου να είναι έγκυρες

Πόσο ενοχλητικό είναι όταν τελικά κάποιος έχει βρει ένα καλό online store και συνειδητοποιεί πως η δ/νση της επιχείρησης είναι λάθος καταχωρημένη; Δεν είναι μόνο οι πελάτες που δεν αρέσκονται στην ασυνέπεια αλλά και οι μηχανές αναζήτησης. Για αυτό λοιπόν φροντίζεις να έχεις πάντα σωστά ενημερωμένη την ιστοσελίδα σου.

Κάνε την ιστοσελίδα σου mobile-friendly

Σε επίσημο blog post του αντιπροέδρου των AdWords, Jerry Dischler, οι αναζητήσεις σε κινητά έχουν ήδη ξεπεράσει κατά πολύ εκείνες των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτό βέβαια δεν αποτελεί έκπληξη καθώς η χρήση του κινητού είναι σαφώς πιο εύκολη και οι απαντήσεις που αναζητάει κάποιος πιο άμεσες. Βελτιστοποίησε λοιπόν την ιστοσελίδα σου έτσι ώστε να είναι φιλική προς τις κινητές συσκευές.

Ενίσχυσε το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σου

Το λεγόμενο cross-linking είναι μια μέθοδος βελτιστοποίησης που αυξάνει το “κύρος” της ιστοσελίδας σου. Είναι μια αρκετά παλιά μέθοδος ωστόσο πολύ δημοφιλής και αποτελεσματική, βοηθώντας σε να βελτιώσεις την κατάταξη της ιστοσελίδας σου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να συνδέσεις μία σελίδα με σχετικό περιεχόμενο, με τη δική σου. Καλό θα ήταν να επενδύσεις σε αυτή τη μέθοδο και να συμβουλευτείς την έμπειρη ομάδα της Entropia.
Χρησιμοποίησε τις υπηρεσίες της Google
Παραδείγματα όπως το Google Places, Google Local και Google Maps θα σε βοηθήσουν να εμφανίζεσαι στην αναζήτηση του Google και να δείξεις ότι η επιχείρησή σου είναι ανοιχτή, το ωράριο λειτουργίας της και τις οδηγίες μετάβασης σε αυτήν.

Πάρε αξιολογήσεις

9 στους 10 καταναλωτές εμπιστεύονται τις online αξιολογήσεις και καταλήγουν εάν η εκάστοτε επιχείρηση είναι αξιόπιστη ή όχι. Βάλε τα δυνατά σου και προσπάθησε να έχεις καλές αξιολογήσεις έτσι ώστε να αυξάνεις όλο και περισσότερο το πελατολόγιό σου.

Facebook και πάλι Facebook

Ενώ παλιότερα είχε κατακλυστεί από έφηβους, το Facebook πλέον χρησιμοποιείται περισσότερο από ενήλικες, οι οποίοι είναι πολύ ενεργοί και το χρησιμοποιούν καθημερινώς. Μια καλή παρουσία σου εκεί λοιπόν, είναι απαραίτητη.

Δημιούργησε blog

Το περιεχόμενο είναι πάρα πολύ σημαντικό. Με τόσες πληροφορίες όμως να κατακλύζουν το Internet, πως θα ξεχωρίσεις; Απλό: Κράτα το τοπικά! Είτε είναι η ετήσια έκθεση της πόλης σου ή το τοπικό bazaar μεταχειρισμένων, άσε τον κόσμο να δει πως συμμετέχεις ενεργά στα δρώμενα της τοπικής σου κοινότητας.

Η προώθηση της επιχείρησής σου online δεν είναι εύκολη υπόθεση , πόσο μάλλον όταν διοικείς και ένα φυσικό κατάστημα, ακολουθώντας όμως τους παραπάνω τρόπους και σε συνεργασία με μια εταιρία κατασκευής ιστοσελίδων, είσαι σίγουρα ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία!